Dopust na morju in zaprtost

Komaj sem čakala ta dopust na morju, potem pa mi je zaprtost pokvarila marsikateri dan. Niti najmanj nisem pričakovala, da bom imela ta problem, kajti vedno sem se bolj ukvarjala z tem, da sem na hitro potrebovala stranišče, ker nisem mogla zadržati blata. Tako je bilo to čisto nekaj novega zame. Že prvi dan se je zaprtost pojavila. Sama sem na to gledala čisto drugače, bila sem vesela, ko sem videla, da me nič ne tišči na stranišče, potem pa sem začela čutiti bolečino, ki ni bila prijetna.

Sprva se z to bolečino nisem obremenjevala, ker sem vedela, da  je moja menstruacija ravno mimo in je mogoče še prisotna ta bolečina, potem pa sem videla, da to ni to in da me v bistvu daje zaprtost, ker že drugi dan nisem šla na blato. Najbolj zoprn je bil občutek, ko je zaprtost tako močna, ko sem čutila, da bi mogla na blato, a blato ni šlo ven, bolečina se je razširila po celem trebuhu in ravno, ko smo se odločili, da bomo šli na pohod, sem jaz bila precej boga. Ker sem vedela, da ne bom nič naredila, če na pohod ne grem, le zamudila ga bom, sem na pohod vseeno šla in probala na bolečino pozabiti.

Tretji dan pa sem vedela, da moram nekako poskrbeti za zaprtost in da to ne gre več tako naprej. Veste kaj sem naredila, spila sem liter Donata Mg in čakala, kaj se bo zgodilo. Še isti dan sem šla na wc in potem je bilo vse ok. Kako hitro je moj organizem odreagiral, nisem mogla verjeti. Potem sem se počutila veliko boljše, manjša bolečina je še ostajala, a ni bilo primerjave z prejšnjo. Prvič sem skusila, kaj zaprtost sploh pomeni in res ni prijetna, vse te tišči, rad bi šel na blat pa ne moreš, ta občutek je grozen in upam, da sem to imela zadnjič, ker res ni prijeten občutek.