Slušni aparat je stari mami olajšal življenje

Moja stara mama je sedaj že kar nekaj let imela težavo z sluhom. Tako pa je od začetka slišala nekoliko poslabšano, kar pa je bil razlog staranja, vendar to še ni predstavljalo težave, saj si se še vedno lahko normalno pogovarjal z njo, dokler nisi šepetal. No čez čas, pa se ji je stanje sluha še nekoliko poslabšalo, saj je imela težave, da je komaj slišala telefon, ko ji je zvonil, ali pa ko se je pogovarjala po telefonu.

Zato pa je bil takrat čas, da je morala iti po slušni aparat, saj ji je sluh onemogočal normalno pogovarjanje. Tako pa je morala najprej iti do zdravnika, kjer pa je morala opraviti nekaj testov, da bi videli kakšno je stanje njenega sluha in pa bi temu nato prilagodili slušni aparat. Po kar nekaj testih, ki jih je morala opraviti, pa je nato lahko dobila slušni aparat, ki je bil prilagojen njenim potrebam.

Ko pa je dobila slušni aparat, pa se je vse spremenilo, saj smo se sedaj lahko spet normalno pogovarjali z njo, saj smo morali pred tem govoriti zelo naglas, da smo že skoraj kričali. Prav tako pa sedaj nima več težav, da ne bi slišala telefona, kar pa je bil prej tudi zelo velik problem.

Sedaj, ko pa ima slušni aparat, pa se mora na vsake toliko časa še vedno oglasiti pri zdravniku. To pa zato, ker ji mora ta včasih nekoliko prilagoditi slušni aparat, glede na njene potrebe. Prav tako mora še vedno opravljati preglede sluha, da bi zdravniki videli, ali se ji morda stanje sluha slabša in bi nato temu primerno prilagodili slušni aparat. 

Slušni aparat je stari mami olajšal življenje

No tako pa je slušni aparat spet omogočil stari mami, da je lahko normalno živela. Tudi nam pa je to veliko pomenilo, saj smo jo sedaj lahko kadarkoli poklicali in nas ni rabilo skrbeti, ali bo sploh slišala telefon in pa, ko smo se pogovarjali z njo, smo lahko govorili z normalno glasnostjo.