Razkuževanje rok je vaša prva obrambna linija pred okužbo korona virusa

Prav nič prijetni časi niso trenutno in vsi moramo stopiti skupaj, če želimo premagati ta virus, zato je zelo pomembno razkuževanje rok in nošenje mask. Sama sem zgrožena, ko vidim kako se nekateri pritožujejo nad vlado, kako kritizirajo ljudi, žalijo strokovnjake, sami pa nimajo niti najmanj primernega znanja, da bi si to lahko privoščili. Po tem lahko sodim da pri njih ne obstaja razkuževanje rok, da maske nosijo samo tam, kjer jih morajo, drugače pa ne upoštevajo navodil , ki jih dajejo strokovnjaki. 

Lahko samo rečem, da zelo žalostno, da smo postali takšni, egoistični, da ne znamo več biti skupni. Niso lepi časi in velikim ljudem se je življenje zaradi virusa pošteno spremenilo, nekateri so izgubili službo, nekateri delajo nadure, spet drugi so lahko zboleli, izgubili v tem času zaradi korone družinskega člana in potem se najdejo ljudje, ki ne upoštevajo navodil, ki jim je razkuževanje rok neumno, da bi nosili masko pa jim niti na pamet ne pride. Tako ne bomo prišli daleč, sama mislim, da nas čakajo še hudi meseci in prav bi bilo, če bi znali stopiti skupaj. 

Jaz razkuževanje rok jemljem resno, masko nosim povsod, kjer je veliko število ljudi in kjer ni mogoče zagotoviti primerne razdalje. Moj otrok ima staršev zgled in tudi on ravna odgovorno in solidarno. Upam, da ta virus premagamo, da bo naslednje leto lepše in da korona izgine. Minilo je že kar nekaj časa, ko je korona med nami in lahko rečem, da je že posegla v življenja ljudi, že samo razkuževanje rok in nošenje maske je dovolj, da živimo drugače. Ne upam si razmišljati naprej, lahko pa samo upam, da prihajajo lepši meseci in da bo zima minila zdravo in hitro. Zapomnili si bomo to obdobje kot težko, upam pa da bomo, ko bo vsega mimo znali živeti naprej veselo in srečno. Na razkuževanje rok pa bomo, če bo sreča lahko pozabili.