Tudi nove zavese bodo lamelne zavese, ker bo menjava tako lažja

Nekaj dni kasneje mi je prijateljica sporočila, da mora kupiti nove lamelne zavesein me je prosila, če grem lahko z njo, da bi ji pomagala pri izbiri. Zaželela si je namreč, da bi zamenjala vse lamelne zavese, če mora že kupovati nove, ker ji te, ki jih je imela, niso bile več všeč. Pa tudi skoraj verjetno ne bo dobila enakih, ker jih je kupila že toliko let nazaj, da se niti ne spomni več, kje jih je kupila.

Tudi nove zavese bodo lamelne zavese, ker bo menjava tako lažja

Naslednji dan sva odšli v trgovino, ki naj bi imela lamelne zavesev ponudbi poleg vseh ostalih zaves. Obstajala je namreč tudi možnost, da bo kupila nekaj drugega, zato je želela v neko trgovino, kjer so vse te možnosti, da se bo lahko na enem mestu odločila, za kar se bo. Jaz bi naredila enako. Komu se pa danes še da v deset trgovin, da najde eno stvar, ki mu najbolje ustreza. Meni se ne da. Zato najraje nakupujem preko spleta. Tiste stvari, ki jih lahko kupim v bližnji trgovini, jih kupim, ko grem tja, drugo pa nakupim v spletnih trgovinah, ki imajo najbolj raznoliko ponudbo, da se izognem poštninam.

Verjetno, če bi kupovala lamelne zavese, bi vseeno plačala, poštnino pri nakupu preko spleta, ker bi bile pretežke za brezplačno poštnino. Ali pa ne. Vseeno je tak nakup bolje opraviti v fizični trgovini, če ne drugega, da se človek ne zmoti pri modelu ali barvi. Ukvarjati se z vračili pri nakupu preko spleta tudi ni najbolj zabavna stvar. Samo enkrat se mi je to zgodilo in resnično upam, da se mi ne bo nikoli več. Nastali stroški delo, in čas ni bil vreden tega.

Dolgo časa sva se odločili, kaj bi bilo najbolj primerno za menjavo zaves in na koncu sva vseeno pristali pri tem, da bodo še naprej njena okna krasile lamelne zavese, saj bi bilo še več dela, če bi se menjala držala za zavese.